CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Daisypath Friendship tickers

Saturday, December 31, 2011

10 Perkara Dibenci Wanita



Kebanyakan lelaki selalu menyalahkan wanita apabila wanita kerap merajuk dan marah tanpa mengetahui apakah puncanya. Kerap kali apabila timbulnya masalah sikap wanita yang dikatakan mengada-ngada, itu menjadi punca pertengkaran.

Namun, lelaki tidak sedar ada perbuatan mereka yang dibenci oleh kaum wanita. Justeru, apa kata lelaki meneliti beberapa perbuatan-perbuatan yang sering dilakukan tanpa kesedaran mereka.

1. Panas baran
Pantang silap sikit, pasti pelbagai kata-kata kesat dihamburkan. Tidak cukup dengan kata-kata kesat, kadangkala tangan lelaki panas baran ini juga pantas menampar atau mencekik leher kekasih bagi menunjukkan mereka ini kuat dan berkuasa.
Perbuatan lelaki sebegini akan membuatkan wanita benci dan fobia. Bagi sesetengah wanita yang terlalu menyayangi pasangan, mereka terpaksa berendam air mata dan membiarkan hidup menderita. Lama kelamaan wanita ini akan hidup dalam keadaan tertekan dan boleh menyebabkan kemurungan.

2. Mengongkong
Segala gerak-geri kekasih dikawal. Hendak keluar berhibur dengan teman-teman pun tidak boleh. Sampaikan dari segi berpakaian pun perlu mengikut segala yang diinginkan mereka. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh kekasih mereka. Mulalah dituduh psiko dan queen control.

3. Ego
Ini adalah perbuatan yang paling ketara bagi kaum lelaki. Apabila berlaku pergaduhan, wanita selalu dipersalahkan. Kadangkala, marahnya sudah hilang tetapi ego punya pasal sanggup mendiamkan diri tidak menelefon kekasih semata-mata ingin dipujuk. Ada sesetengah lelaki pula, kerana terlalu ego sanggup menunggu wanita mengajak keluar dahulu daripada mereka sendiri mengajaknya. Tidak salah mempamerkan ego, tetapi biarlah kena pada tempatnya.

4. Suka ‘cuci mata’
Kebanyakan lelaki sukar untuk mengawal mata mereka (mata keranjang). Walaupun sudah dikurniakan teman wanita yang cantik, tetapi masih lagi ingin memandang wanita lain. Pandang sekali sudahlah. Ini tidak. Kadangkala, sampai terpusing kepala lelaki mata keranjang ini memandang wanita lain.

5. Main kayu tiga
Ini adalah perkara yang paling dibenci oleh setiap wanita. Pantang digoda dengan wanita lain, terus hanyut. Ada juga lelaki yang pantang melihat perempuan cantik, pasti dijadikan senarai ‘teman tapi mesra’. Ada juga yang sanggup keluar dengan wanita lain walaupun sudah mempunyai kekasih.

6. Tidak sensitif perasaan wanita
Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian kepada kekasihnya, lebih-lebih lagi apabila melibatkan perasaan wanita. Tetapi jika bersangkut paut mengenai diri sendiri, keluarga dan kawan-kawan, mereka begitu memahami dan mengambil berat.
Sebenarnya, wanita bukanlah terlalu sensitif atau terlalu manja. Cukuplah sekadar teman lelaki menjaga hati mereka dahulu sebelum menjaga hati orang lain, lebih-lebih lagi jika wanita itu bakal menjadi isterinya kelak.

7. Pentingkan kawan-kawan
Sanggup membatalkan temu janji semata-mata ingin menonton bola sepak atau diajak melepak oleh kawan-kawan lelaki. Sesetengah lelaki selalu mementingkan kawan-kawan dalam segala hal.
Kalau ada apa-apa masalah di tempat kerja atau apa urusan sekalipun, mereka yang mementingkan kawan-kawan sanggup mengadu dengan alasan tidak sesuai bercerita dengan kekasih. Wanita akan lebih menyayangi pasangannya jika mereka lebih dihargai.

8. Tidak tahu menghargai
Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Seboleh-bolehnya, lelaki mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap menghargai mereka. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap menghargai teman wanita terhadap apa yang cuba dilakukannya untuk anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya, ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.

9. Meninggikan suara
Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tetapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.

10. Penipu
Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tidak munasabah. Ada lelaki sanggup mungkir janji dan memberi pelbagai alasan seperti mempunyai masalah yang tidak dapat dielakkan, padahal sebenarnya mereka enggan mengotakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini, lama kelamaan akan membuatkan wanita menjauhi anda.

10 Artis Wanita Tercantik Malaysia Bila Bertudung



1.  Fazura

2. Tiz Zaqyah

3. Fouziah Gous

4. Erra Fazira

5. Neelofa

6. Nora Danish

7. Lisa Surihani

8. Maya Karin

9. Fasha Sandha

10. Dato’ Siti Nurhaliza

Kisah Bagaimana Seorang Gadis Diajak Buat Seks


Komik nih dilukis mengenai si gadis yang menyukai seorang lelaki kelasnya.. Suatu hari, si laki ini berjumpa dan berkata die suka si gadis tersebut…. maka sejak itulah dari hari ke hari mereka semakin intim.. dan lelaki tersebut telah mengambil kesempatan ke atas dirinya.. check it out~

p/s: Elakkan Seks sebelum anda menyesal.. :)

Friday, December 30, 2011

10 perkara kalau lelaki cakap..


Kan sering kita dengar, ada perkataan yg kalau perempuan cakp,so mesti ada makna tersembunyikan? so, ini antara 10perkara yg kalau lelaki cakap dan makna tersiratnya… heeee….
1.Kalau lelaki kata: oklah wak, kita sembang lain kali yek
Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.
2.Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.
Maknanya: memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.
3.Kalau lelaki kata: kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je.
Maknanya: sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk develope feeling more than a friend.takde sbb laen.mase nak dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.
4.Kalau lelaki kata: eh….u call ekk?sori.ttdo td.
Maknanya: ye,memang kami tdo pon.
5.Kalau lelaki kata: lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni…nanti i free i call u, kay?
Maknanya: kami ade byk keje yang tertangguh.tolong la pham.jgn la pk -ve sgt.ape pon yg kami buat,utk future.
6.Kalau lelaki kata: i sebenarnya tak la memilih sangat.
Maknanya: mmg kami tak memilih pon.kami pilih perempuan yg sedap mate kami memandang je.x semestinye kene lawa.
7.Kalau lelaki kata:i tak kisah penampilan u macamana pun.
Maknanya: jangan la mekap sgt doe.pnat nau tggu.
8.Kalau lelaki kata: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la…ada hal..
Maknanya: memang lepas ni aku nk lg keluar ngan kau.
9.Kalau lelaki kata: saya suka perempuan yg mcm ni…mcm tu..bla…bla. ..bla..
Maknanya: saya tipu je.saya tak kesah pon.lelaki tak detail nk pilih ape2 pon.saje nk bg awak mrajok.sbb awak somel ble mrajok.kihkihkih
10.Kalau lelaki kata:u keje kat mana? as what?
Maknanya:mintak-mintak la keje biase2 je.kalau keje besau.taste pon besau gak.hantaran besau.demand musti tggi pnye.nk jage standard la kate kan.

P/s : punye la senang nk pham ayat lelaki.direct je kan.so,jgn pk bukan-bukan ea..peace yaww 

Tuesday, December 27, 2011

Iklan mintak penampo #@%#%

Saturday, December 10, 2011

hurmm sory mak:(

hurfff (sambil meniop jambol depan) aku engat pasal laptop dh settle.. mak aku nie cm tawu2 jek kan laptop aku hilang.. mak sorry sgt mi2 xdek mksod nk tpu mak.. cume mi2 xnk mak risau.. klw mak tawu yg sebenanye, mesti mak risau.. i dun want u worried about me.. lps tuh mak nk soh mi2 bg laptop tuh kat mak teh.. mak nie mak tawu x yg mi2 syg sgt kat laptop mi2 tuh.. klw rsak pon xkan nk mi2 bg kat org.. laptop tuh byk sgt kengn ngn mi2. laptop tulah mi usung mane2.. dye yg teman mi2 klw mi2 xleyh tdo.. dye yg teman mi2 if mi2 sorg2. smpai ble heng cket syahril buat mi2 mrh2. klw engt boleh nanges. tp nk nanges air mate drhpon mendenye dh elang.. ble tgok laptop acer mi2 mesti teringt. mesti rindu ngn laptop mi2 tuh. even mendenye xdek perasaan.. klw dye boleh berjln kan bgos. mesti dye balek jumpe mi2. urm :( tp mi2 lebeh sygkan mak.. mak engt mi2 suke keh tpu2 org nih.. u knw ryte i luv u too much!!! mi2 syg emak!!




Monday, December 5, 2011

comel anak buah aunty nie!!!


inie due2 laki taw!!! ank buah paleng rapat ngn aku.. semlmlah aku dok godeh2 hp mama dye. so aku bkklah pic2 kat hp mama dye.. pegh pndainye ank buah aku sorg nih gune touch screen.. tercengang aku tgok.. hahha. ank buah yg kiri tulah. tu yg tertgok pic nih!! "oh!! comelnye!!!!" tu yg sje nk share kat sini.. hehe bangge aunty dye nie yg dh terkembang2 nih. haha.. yg belah kanan tu ank kakak 1st. yg kiri ank kakak yg 2nd.. ank kakak no3 hurm akn dtg kowt.. almaklom taon dpn nk kawen dh pon.. ha!! kakak yg no4 nie ha sdg menaip n berblogging nie ha.. cmne pulak ank aku nnt. haha (berangan!!) =P arini aku kne jdi mama kejap.. mamanye si akid keje. so aku nilah kene ngajak akid nih jln2 today.. nseb bek ade aunty iela. hee 2 mama lah klw mcm tuh.. hee

DATING!!!



luv u AKID!!



Sunday, December 4, 2011

aku xkan lupekan kau... sikit pon tak

dear my friend..

even kte xmcm dulu.. even aku xprnh cntct tp ak still engt the moment with u.. mcm mne pon hbungn kte aku xpnh lupekan kau.. cume ak nk kaw jd yg terbaek.. n ak syg kat kaw... mgkin kaw engt ak dh lupekan kaw. hei it's me.. xmgkin aku lupekan someone yg dekat dgn aku... everything yg kaw pnh bg kat aku still ak simpan. still make me smile when i look at it. ofcoz aku teringt kaw.. aku syg kaw..


Saturday, December 3, 2011

ape seyh aku buat!!!

hee opss sblom tu assalamualaikum :) actly lame gaklah ak xon9 nie pon online kat cc bersame adek aku sorang nih. ape punye kakak lah mintak adek blnje. =P whtever!! ceyh padahal seminggu jek pon xon9 xdeklah lme sgt kan. nak tawu ape jek aku wat cuti nih.. kikiki... byk dok umah men game!!!! pegh game paleng aku gian (kelip2) mmg klw dh mengadap game tuh mmg ssh nk berenti!! teringat lah plak dgn cter korea aku.. if my lovly lappy ade lagik skg nie dh layn dah LEE MIN HO ak.. hahah klw xdye pon cter korea yg masok pale. mmg telinge nie dgr jek lah suare2 "bile nk tdo nih mie??" hahah ape2 jeklah. kalini xdpt tlg bpk aku mcm selalu.. byk plak pekeje. hampeh xdpt wet poket byk2!!! heheh jap2 masok arinie dh 3 movie aku layan taw!!!! 1st movie aku dok tgok ngn harish, ank buah aku yg maken bolat tuh, ngn kakak n adek aku cter roots n boots.. 2ndly wif my junior.. cter twilight n bru kjp td aku lym Ombak Rindu..ngn kakak paleng aku manje. pergh tgkap leleyh dowh aku.. cket2 lap ingos meleleh nie ha. hahaha tp mmg sdeyh cter dye... 

skg nih aku tgh dok lyn novel bru aku beli.. heheh sdeyh yg melmpau2 la plak cter dye... hahah apelah bce pon nanges... merenjes2 air mate nie smpai aku aku menyirap knpe xnk berenti sbb sshlh aku nk bace klw mte nie dh bertakong2!!!! haha uish nk tawu x??? heheh adek aku laki.... dye pon lyn novel aku bg pinjm kat dye.. pegh nk gelak aku tgok dye bce dh nk abes da td aku tgok.. sampai akk aku tgo dye... "tu ha Al-Quran 30juzuk xnk bce??" hahaha yg aku plak kene ngn makcik aku "engtkan ko bce tafsir.." hahah hampeh betol!!! huhuhuhu actly aku happy sgt balek jb nie.. rse ketenagn dye.. sejuk mate nih dpt jmpe family yg aku syg!!!! sok syg aku lagik sowg pon dh blek jb.. bleh aku dok mengacaw dye heheh. cptlah nnt kte dating eh iela before aku balek semule ipoh.. hurm beratnye nk tgglkn jb.. klw leyh mls dh nk blek ipoh nk dok jb jek!!! xpek 6 bln jek lgik kan... relex sdh!!! klah etu jek kowt nk cte... cte byk2 kang bsn pulak yg membacenye.. (ceyh perasan plak aku nie ade org bace kan) hahah k lah tata titi tutu

Monday, November 21, 2011

susah untuk dijangka =(

morning to all reader!! hope hari nie adelah pagi yg indah utk u all!! but mlm td ade bende yg jdik pde member ak.. she's so said.. but why?? why kene time2 dye dh nk ade paper penting camni!! sume sebb seorg lelaki. i cant accept!! ckoplah ak rase semggu b4 exam!! tp knpe jdik kt kwn ak jgk.. it's not fair!! tgh exam lak tuh!! owh shitt!! smlm aku pelok dye bia dye rse tenang.. aku ckp ngn dye.. "kan nk pekse nie.. jgnlah mcm nih.. mi2 tawu saket.. sakt sgt.. "B" ok lgik dr mimie xdek kate putus yg betul2, kene tpu lak tu, kene maki, kene tengking.. time tu lagik mi2 kkat ipoh kowg sume dh balek kampong.. tersekse sgt time tuh.. byglah my situation time tuh.. sape jeklah yg mi2 ade kt ipoh nie.. last mi2 sndri yg crik tawu n i knw bout everything.. hampe sgt.. n xsangke mcm tu sekali dye.. dh2 xmoh sedeyh2 eh g tdo keyh"...

dhlah mende tu dh lepas.. ak dh maafkan dye n hope dye sedar jgk nnt. mayb xpuas idop lgik agknye.. so buat ape nk menghrp utk org yg dh xperlukan kite ryte. ckoplah ade parents n member2 yg menyayangi ak. aku tawu syg dowg bkn palsu n xkan pudar utk aku. cume lepas nih mayb hati aku dh tertutup tok lelaki.. ssh nk bukak smpai lah nk terbukak sendiri.. hahha boleyh eh mcm tuh?? huhuhu yg ade hanyelah kawan.. sumenye kawan.. =)

hee teringat plak mak aku call,

"nape xangkat tepon?!!"

"td mi2 kt balkoni, hp dlm bilik"

n then mule lah leteran serte nasehat2 hahaha (kantoi lah pulak psl cameron)

"lps nih jgn pegi2 cameron nek kete tuh!!! mak xbgi!! heish berani betol ko nih"

"hee alaa.. member mi2 ade teman time tuh.. "

"haa!! pekse cmne? mak selalu doa tok ko.. ko jgn lupe doa plak tok ko!! jgn terpedaye dgn kate pujok laki!! (adeyh cam tawu2 jek) jgn ikot bangla, negro tuh sumer" (opss!! ade ke patot muke ak nie nk ekot bangla???)

"??????"

hahahha mak nih wat lawaklah!! tp lwk2 tuh mse on call rse cm nk pegi kt mak pelok mak kuat2 n nk ckp kat mak!! mimie syg mak sgt2!!! mate dh berair dh tp konon wt cm xdek air lah konon huhuhu..

k lor next time ade cter hot aku berblogging lagik.. engat!! ur parents is more important than others!!! jgn patahkan hati dowg taw!!




Sunday, November 20, 2011

my sweet~

hurm rindu pulak dkt my sweet... my sweetheart <3 sape lgik klw bkn ank2 mi2 kat jb. dowg nie lah yg wat ak rse nk gelak, rse happy n forget about past... huhuhu so cutelah!!! geram pon ade gak.. mnelah xgeram klw baeknye tuh kemaen.. smpai saket tekak sampai melynkn dowg nih!!! 

xsaba rsenye nk balek jb. sumpah dowh!! xtpu!!! nk balek jb nk jumpe mak! nk jumpe abah! nk jmpe member2 sekepale yg mereng cm ak nih ha. hee=D ipoh bye2 ok xlme jek lgik ak nk tgglkan so maju semken maju lah yek nnt.. heehee spye ak rse hppy ble ak dtg sini balek. byk mende sedeyh dr yg xedeyh kt sini. tp tu sume dh lepas. alahai hidop nih klw xpndai nk control ssh lah kan. so, i will make something can make me happy even xhappy mane pon hahah. dh2 inalf2!! inalf mimie!! engat taw mie!! dtg ipoh utk ape?? stdy ryte.. aah kan.. ble pke2 balek heish lemah betol nk stdy padahal satu sem jek lgik.. tp rse mcm aduhai lamenye!!! ble nk abes weyh??? heish semak2!! upss no semak2, kanh huru hare plak jdik..

skang kte kene pke kehdpn.. pergh ayat ak xboleh blah~ hehe ape yg penteng skg aku nk kene abeskan 2 paper lgik yg xterhabes2 nih. jb tu dh menunggu aku dh.. mcm2 ak nk kene wat. yelah dwet kete, insurannye lgik adeyh mcm2 hal... dh rileks2 jek keyh mie. u can!! wee~


hee comel gle kan...



Thursday, November 17, 2011

POTRET - MUNGKIN


nice song lalala....

snap snap!!!


















Ombak Rindu Trailer2mins


xsaba nk tgok cte nie!!! engat dulu nk tgok ngn special one haha tp xdek dh!! tgok dgn kekasih hati yg xpnh tgglkan ak dr dulu spe lgik klw bkn!!! hee~


Wednesday, November 16, 2011

saje nk update busan2

hye geng yg menyudi2kn dri nk bce blog ak nie.. hihi.. skg nie dak umah tgh dok tdoq.. ak nie jek kowt dok mengadap laptop pinjam.. huhuhu (kantoi) u know? dlm edop nih kdg2 ade sdeyh ade happy ade jgk membosankan.. ble kite sedeyh.. kite kne wat dri kite happy semule. xkn madah nk sedeyh!! eii xsuke2!!! benci2!!! ur life still long.. n kite xtawu wht happen kn in future.. 

ak happy sgt sbb?? huhu br ak tawu dkt blkg aku nie actly ramai yg sygkan ak.. =) thanks!!! u make me smile when i'm in sadness.. huhuhu terharu!!!! huwaaa!!!! ='))) hahaha so!! u all kt lua sane xmoh sdeyh2 taw!!! happy ok!!! luv u!!! muahx!!!! 




Monday, November 14, 2011

sorry

i'm so sorry if i delete from my list... bkn maknenye i xsuke or geram or whateverlah.. cume nk hilangkan sume n lupekan sume yg mmg bg sakit utk i.. =)


Friday, November 11, 2011

exam!!!!

mimie!!! semangat ok!!!! kene tabah!!! exam dh nie.. jgn hampekan ur parents!!! lupekan ape yg patot.. bia dye happy.. think positive ok mimie!!!! yes!!! 

sape lgik nk bg semangat klw bkn diri sndiri.. org yg sgt kite perlukan jauh.. so kite kene kuat!!! yeah callow beta~

Tuesday, September 20, 2011

VCO (virgin coconut oil)


assalamualaikum to all my friends who read my blog yg xbpe nk hawt sgtlah kan.. hee~ apepon ak nk knlkan kat u all bout VCO (virgin coconut oil) sape2 yg pnh tgok pic yg kt atas ni mesti dh tawu kn pasal produk catalyst nih. acam? ok x? aku pon ade gak try.. oklah.. dlu ianye menyeragamkan berat bdn.. hehhe b4 aku try aku nih rse asek nk mkn jek.. pantang betoi nmpak sedap2.. lenjan lah pe lagik (rugi2) hee but dh tru dlm bape hari aku terase xnk mkn. but xdeklah smpai xnk mkn lgsong kan..mati kebuloq lah nnt.. heish kome ni pown!! oh ye.. sebenanye byk benefit yg kite dpt if kite amalkan.. contohnye, aku punye period dulu sgt xteratur. kdg2 2 bln xdtg smpai mak aku kate, "ko jgn mcm2 mi..." (eeh mak nih mi2 xdek buat papelah!! pke bkn2 pulok) sudah.. hahha but skg every month dye dtglah cm bese. yg gamba aku tunjok nie dlm dye bentuk kapsul taw. xsilap ade 60 biji.. tp kapsul dye isinye minyak lah. eh tapi bkn minyak masak ler.. minyak kelape dare lah!!! so boleh lah klw u all nk buat untuk disapukan ke muke.. (ala2 masker rider lah gtu) heheh whteva.. oh ye mcm2 lgik sebenanye khasiatnye. nnt next blog aku cte lgik.. oh iye lupe pulok.. harge bg sekotak VCO Catalyst nih hanye RM39.90 sahaje.

sape2 yg berminat nk VCO nih blh lah call or message me klw leyh msg jek dh lah tkot off ke (013-4711825) -MIMIE-


There was an error in this gadget
MB's FISHES

ikan2 nie sentiase lapoo so sambil tgok blh lah tlg bg dye mkn sekali yep :D
cara nk bg makan : klik jek seberape byk yg boleh kat ikan2 tu tawulah dye berebot nnt.

one more!! anda juge boleh melatih ikan ini yek! carenye senang je, halekan ank panah slow2 kemane yg anda suke tp dlm akuarium nie shj yek!! ha anda akan lihat hasilnye. selamat mencube!!! wee ;D



...................................thank you sbb sudi jengok..................................