CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Daisypath Friendship tickers

Thursday, July 19, 2012

love mean??

hai all!!! Asslamualaikum!! miss la blog nie. dh lme sgt2 x meng'update'nye pown~ hee
actly ak sje jek nk kongsi pendapat ngn u all. oklah straight to the pointlah... ape makne syg bg u all?
fine! bg ak syg ade byk cabang. syg pade family, pade kawan, pade pakwe, pade makwe, pade cekgu.. dan sengakatan dgnnye!

tp aku nk teros kpd makne syg seorg yg berlainan jantinanye ok sng cte laki ngn pompanlah.

"saye syg awk..."
"saye pon..."

TETTT!!! yelah tu... syg bkn pkai mulut jek taw!! tapi pkai hati.... pkai mulut jek xleyh pakai... fine! knpe syg? sbb pompan tu cantek?? ok klw xcantek xsyglah... sbb pompan tu HOT!!! kang dah sejuk, lemau, dah tak lah kot.. hahaha pe cte?? hmm.. sayang tu sgt bemakne utk aku.. sayang seseorang sbb dia adalah dia.... walau mcm mane pon keadaan dye, syg itu tetap ade!!

klw korglah kan... org yg korg ckp syg2 tuh tbe2 xcident patah kaki.. lumpuh cmne?? korang syg tak lgik.. korng nk teros tak lgik ngn dye? aku tawu xsume blh time kan.. hurmm mcm nk nyanyi lagu sudah cukup sudah plak. hahaha =P whatever!! tapi itulah hakikatnye...

tp!!!! jgn kerane syg jugk smpai ketepikan mak ayah... ketepikan hukum agme taw!!! dose.... perasaan sayang tu sape yg bagi klw bukan Allah s.w.t..... so jgn terlampau leka k my friend... tuhan bagi akal dan perasaan.. anda boleh kawal perasaan anda meggunakan akal yg tlh diberi utk anda. dah tawu yg mane baik dan yg mne buruk.. peace kawan!!!



p/s utk org yg ak syg.. aku syg korang dengan ape adenye korang.. xksahlah org itu adelah mak, abah, akak2, memember mahu pun......tet...... saye syg bkn pakai mulut tapi pakai hati...



Monday, April 16, 2012

emak sayang

aclty aku bru gak balek dr kerje. td online fb then aku bace balik status.. cop2!!! sorry aku men masok jek xde salam xdek ape.. hehe btw assalamualaikum ye to all reader~ peace yaw. (sambong balek) aku bace status about perbualan antara ibu dengan anak...

Mak : Tahu tak kenapa mak sayang sangat kamu?
Anak : Sebab saya anak mak kan?
Mak : Tapi ada alasan yang lebih hebat daripada itu..
Anak : Apa tu mak?
Mak : Kerana boleh jadi kamu lah penyelamat ibu di kubur nanti andai malaikat sedang mahu memalu dan memukul jasad ibu nanti..
Anak : Mak! Janganlah...
Mak : Jadi anak soleh ye..mak perlukan doamu di sana nak..( Mak itu lantas mengalirkan air mata cinta :)


tbe2 jek hati aku rse sebak sgt ble bce. padahal post pagi td tbe2 jek bace balek hati nie tersentap pulak (ko nih mi2 mmg loading!!!) hahaha entahlah tbe2 jek mate nie berair terase rindu sgt2 kat mak aku yg comel+kiut tuh!! mak.. mimie sayang sgt kat mak taw. cume mi2 nie degil cket heheh mak pon tawu kan anak mak sorang nih. degil2 pon mi2 always doakan kesejahteraan utk mak. mak jaoh kat jb. mi2 kat ipoh. lame tak balek. bdk2 umah sume dah balek cume mi2 sorg jek kowt xbalek. hurm:( tapi xpek 3 mggu jek kat ipoh nih. mi2 bkn xnk balek.. tp mi2 pke mls nk membazir. lagik pon mimie keje kat ipoh. penat mmg penat mak.  tp mi2 tawu if kte ikhlas wat sesuatu kerje kite xterase sume tuh. mi2 balaja dr mak jgk. dahlah mak penat pulak nk menaip. hee ily so much. (Ya Allah kasihanilah kedua orang tuaku sebagaimana mereka mengasihaniku ketika kecil) khas utk org tersayang~ peace yaw!!



Saturday, April 14, 2012

PETUA ISLAM UNTUK AWET MUDA


PETUA ISLAM UNTUK AWET MUDA

-Urutkan wajah anda dengan air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w. 3 kali.

-Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan letakkan di bawah dagu. Pusingkan jari anda ke pipi,pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi.

-Lakukan setiap pagi disusuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi. Perlu diingat, jangan sekali mengurut wajah anda dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.

-Sejurus bangun pagi baca doa, amalkan petua ini sebelum mandi dan gosok gigi. Masukkan air dalam mulut selama 10 saat dan selawat 3 kali dalam hati. Kemudian, baru diteguk.

-Air liur pada awal pagi mengandungi enzim yang boleh menjadi penawar, kemudian barulah menggosok gigi.

-Baca ayat 35 hingga 38 surah Al-Waqiah setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.

-Setelah solat subuh, bacalah surah Yusuf kemudian minum 3 teguk air suam. Mudah-mudahan wajah kelihatan berseri dan awet muda.

-Setelah itu, lakukan senaman ringan. Hirup udara segar dari luar dan jalan tanpa memakai kasut di halaman yang berumput. Geselkan kaki di atas rumput yang masih berembun.

-Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat.j. Mulakan dari telunjuk kanan sehingga kelingking jari kanan, seterusnya kelingking jari kiri ke ibu jari kiri dan diakhiri dengan ibu jari kanan. Amalkan menanam kuku dan rambut yang dipotong atau gugur mudah-mudahan mendapat berkat di dunia dan akhirat

-Semasa berdandan pada waktu pagi baca selawat di kedua-dua telapak tangan dan rautkan ke muka beserta niat dalam hati supa diindahkan wajah seperti wajah Nabi Yusuf AS. Amalkan setiap pagi.

-Ketika makan, janganlah disulam dengan minum air. Minumlah setelah setengah jam selepas makan.

-Rajin-rajinlah membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah.

-Amalkan solat tahajud.

-Sentiasa tenang dan bersikap positif.

-Mulakan sesuatu urusan dengan nawaitu yang baik dan niat kerana Allah.

-Maafkan semua orang sebelum tidur.




ini mimielah blog mimie lah err -____-'

hai kawan salam one malaysia. hehehe lame kowt xmeng'update' blog nih. tbe2 jek td rse nk klik sign in. n ape yg aku tengok wah!!! blogspot dah upgrade lah. agk kurg paham tapi phm2 ajekler. kang xup to date pulak kan. btw to my best the best the best (bpe byk bestlah sng cte) friend TETT!! sape lagik klw bukan ank Ahmad Tan si Azila ngokngek.. happy belated birthday sweetheart!! moge2 maken matang n besaq2 selalu~ xmcm aku nih hah ketot metot xbesaq2!!! hahaha whteverrr~ 3 mggu lagik maka tamatlah sudah sesi aku belajar kat poli. wah senior nie!! (tp still mcm sem1~ xmatang lagik eish3 sedeyh!! yg paleng penting kemetot jek)

btw untuk kawan aku yg bakal exam tuh good luck aw!! yelah sume dah study len2 tempat. setakat tgok fb jek ler. klw xdek fb entah nk tawu info celah mne lah~ hope u all baek2 aje n sehatkanlah tubuh badan anda. 'pakai baju berkaler-kaler.. ade time nnt jumpe lah yerr' (ini panton 2 kerat eh) semlm mak aku kol aku.. actly aku tgh keje part time kt ipoh nie.. n my mom tu xtawu aku keje part time n aku mmg xnk btwu sbbnye!!! ala tawu jeklah kan korg parents klw tawu ank dye keje smbil belajo. jaoh pulak tuh (kesempatan) hehehe

*kaler biru mak aku
*kaler pink aku


"hello!! npe td xangkat tpon??"

" (upss) aaa... mi2 xpasan tadi (padahal tgh buat keje xsempat nk angkat)"

"kat rumah ke tu?"

"eh xlah tgh makan (dose ke nipu?? ala tipu sunat lah)"

"iye... duwet ade??"

"haa!! er.. ade2 ade ni ha.. (padahal dlm purse tggl dwet syiling jek pon yeler menunggu gaji dpt mlm tu)"

"betol?? ade bape??"

"err.. adelah seploh doploh hengget nih (nipu lagik) (bersebab xpek)" hahhahaha =P

"ah.. iyek? abes nk masok dwet ble?"

"ble2 mak nak masokkan lah suketi maklah" (boleh eh jwb cmtu hampeh mimi!!)

"hurm yelah masok ahad boleh?"

"uishh boleh!!! mak!!! mggu dpn mi2 nk pekse.. mak doa2kan eh.." (sempat lagik)

"ha yelah nnt beli lah scott emulsion, murah cket persediaan pekse"

"?????????????????????????????????... (hah!!!) errr... yelah" (pulak)


p/s hahaha mak aku nih comel + kiut = lawak2 smile babes<3


Monday, February 6, 2012

hye kawan!!!

salam der... ^^, hee harini bgon pgi bebs aku. buhsan nk tdo balek! online jek ler. dr tdo mimpi mende same. huh tak dramatik langsong! keh3. pegh lame weyh aku tak update blog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rindu!!!!!!!!!!!!!! rindu blog aku yg comel loteh ni!!! hahaha (comel lah sgt) hurfffff~ so guys!! wht r u doing huh ryte now? heheh kompom lah byk yg terbongkakng lgik an kt atas katel yg empok tuh kan. lgik2 student! tgh cuti ler katekan. heheh bls dendam lah!! syokkk~ aah syoknye smpai byk dh pete kt bantal busuk korang tuh! keh3. jadi pete singapore xpek lagik.. nie kang jdik pete sabah+sarawak huishhh!!! hahha mmg hampeh! aku skg tdo byk yg dok teman aku. kene bertahan dgn aksi lasak di tempat tidur oleh SITI UMAIRAH MOHD TAHIR nih!! spe lgik yop!! si numoo ngn sheeppo ler. hahhaa. depe nih comel lote lgik gebu der~ jgn maen2 wa ckp lu... 


There was an error in this gadget
MB's FISHES

ikan2 nie sentiase lapoo so sambil tgok blh lah tlg bg dye mkn sekali yep :D
cara nk bg makan : klik jek seberape byk yg boleh kat ikan2 tu tawulah dye berebot nnt.

one more!! anda juge boleh melatih ikan ini yek! carenye senang je, halekan ank panah slow2 kemane yg anda suke tp dlm akuarium nie shj yek!! ha anda akan lihat hasilnye. selamat mencube!!! wee ;D



...................................thank you sbb sudi jengok..................................