CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Daisypath Friendship tickers

Saturday, April 14, 2012

PETUA ISLAM UNTUK AWET MUDA


PETUA ISLAM UNTUK AWET MUDA

-Urutkan wajah anda dengan air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w. 3 kali.

-Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan letakkan di bawah dagu. Pusingkan jari anda ke pipi,pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi.

-Lakukan setiap pagi disusuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi. Perlu diingat, jangan sekali mengurut wajah anda dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.

-Sejurus bangun pagi baca doa, amalkan petua ini sebelum mandi dan gosok gigi. Masukkan air dalam mulut selama 10 saat dan selawat 3 kali dalam hati. Kemudian, baru diteguk.

-Air liur pada awal pagi mengandungi enzim yang boleh menjadi penawar, kemudian barulah menggosok gigi.

-Baca ayat 35 hingga 38 surah Al-Waqiah setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.

-Setelah solat subuh, bacalah surah Yusuf kemudian minum 3 teguk air suam. Mudah-mudahan wajah kelihatan berseri dan awet muda.

-Setelah itu, lakukan senaman ringan. Hirup udara segar dari luar dan jalan tanpa memakai kasut di halaman yang berumput. Geselkan kaki di atas rumput yang masih berembun.

-Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat.j. Mulakan dari telunjuk kanan sehingga kelingking jari kanan, seterusnya kelingking jari kiri ke ibu jari kiri dan diakhiri dengan ibu jari kanan. Amalkan menanam kuku dan rambut yang dipotong atau gugur mudah-mudahan mendapat berkat di dunia dan akhirat

-Semasa berdandan pada waktu pagi baca selawat di kedua-dua telapak tangan dan rautkan ke muka beserta niat dalam hati supa diindahkan wajah seperti wajah Nabi Yusuf AS. Amalkan setiap pagi.

-Ketika makan, janganlah disulam dengan minum air. Minumlah setelah setengah jam selepas makan.

-Rajin-rajinlah membaca Al-Quran dengan niat ikhlas kerana Allah.

-Amalkan solat tahajud.

-Sentiasa tenang dan bersikap positif.

-Mulakan sesuatu urusan dengan nawaitu yang baik dan niat kerana Allah.

-Maafkan semua orang sebelum tidur.




ini mimielah blog mimie lah err -____-'

hai kawan salam one malaysia. hehehe lame kowt xmeng'update' blog nih. tbe2 jek td rse nk klik sign in. n ape yg aku tengok wah!!! blogspot dah upgrade lah. agk kurg paham tapi phm2 ajekler. kang xup to date pulak kan. btw to my best the best the best (bpe byk bestlah sng cte) friend TETT!! sape lagik klw bukan ank Ahmad Tan si Azila ngokngek.. happy belated birthday sweetheart!! moge2 maken matang n besaq2 selalu~ xmcm aku nih hah ketot metot xbesaq2!!! hahaha whteverrr~ 3 mggu lagik maka tamatlah sudah sesi aku belajar kat poli. wah senior nie!! (tp still mcm sem1~ xmatang lagik eish3 sedeyh!! yg paleng penting kemetot jek)

btw untuk kawan aku yg bakal exam tuh good luck aw!! yelah sume dah study len2 tempat. setakat tgok fb jek ler. klw xdek fb entah nk tawu info celah mne lah~ hope u all baek2 aje n sehatkanlah tubuh badan anda. 'pakai baju berkaler-kaler.. ade time nnt jumpe lah yerr' (ini panton 2 kerat eh) semlm mak aku kol aku.. actly aku tgh keje part time kt ipoh nie.. n my mom tu xtawu aku keje part time n aku mmg xnk btwu sbbnye!!! ala tawu jeklah kan korg parents klw tawu ank dye keje smbil belajo. jaoh pulak tuh (kesempatan) hehehe

*kaler biru mak aku
*kaler pink aku


"hello!! npe td xangkat tpon??"

" (upss) aaa... mi2 xpasan tadi (padahal tgh buat keje xsempat nk angkat)"

"kat rumah ke tu?"

"eh xlah tgh makan (dose ke nipu?? ala tipu sunat lah)"

"iye... duwet ade??"

"haa!! er.. ade2 ade ni ha.. (padahal dlm purse tggl dwet syiling jek pon yeler menunggu gaji dpt mlm tu)"

"betol?? ade bape??"

"err.. adelah seploh doploh hengget nih (nipu lagik) (bersebab xpek)" hahhahaha =P

"ah.. iyek? abes nk masok dwet ble?"

"ble2 mak nak masokkan lah suketi maklah" (boleh eh jwb cmtu hampeh mimi!!)

"hurm yelah masok ahad boleh?"

"uishh boleh!!! mak!!! mggu dpn mi2 nk pekse.. mak doa2kan eh.." (sempat lagik)

"ha yelah nnt beli lah scott emulsion, murah cket persediaan pekse"

"?????????????????????????????????... (hah!!!) errr... yelah" (pulak)


p/s hahaha mak aku nih comel + kiut = lawak2 smile babes<3


There was an error in this gadget
MB's FISHES

ikan2 nie sentiase lapoo so sambil tgok blh lah tlg bg dye mkn sekali yep :D
cara nk bg makan : klik jek seberape byk yg boleh kat ikan2 tu tawulah dye berebot nnt.

one more!! anda juge boleh melatih ikan ini yek! carenye senang je, halekan ank panah slow2 kemane yg anda suke tp dlm akuarium nie shj yek!! ha anda akan lihat hasilnye. selamat mencube!!! wee ;D



...................................thank you sbb sudi jengok..................................