CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Daisypath Friendship tickers

Saturday, May 7, 2011


Seorang budak punk mengajak kawannya datang ke rumah barunya. Dengan bangga dia menunjukkan ruang-ruang bilik dan hiasan rumahnya itu. Mereka berhenti di sebuah gong tembaga yang besar dan kelihatan menarik dan antik.

Kawannya bertanya, "apa benda ni? Kau budak punk pun boleh minat dengan dikir barat ke?"

"Menarik kan?" Jawab budak punk itu. "Ini bukan alat muzik lah bro. Ini jam bercakap."

"Jam bercakap?! Fuyohh! Bro, macam mana ia beroperasi? Sekarang pukul berapa, cuba kau demo sikit."

"Demo? Kau serius? Ok, tengok ni," kata budak punk itu lalu mengangkat gendang besi yg kelihatan berat sambil menghayun kuat menghentam ke tengah-tengah gong itu yg terus mengeluarkan bunyi yang kuat bagaikan boleh memecahkan gegendang telinga.

Tiba-tiba terdengar jeritan di sebalik tembok rumah sebelah, "Hoi!!! Kau dah tebiat nak mampus ke apa hah?!!! Dah pukul 2 pagi lah biul. Tak tahu nak tidur ke?!! Sewel punya budak!"

"Ah! Dah pukul 2 pagi daaah," jelas budak punk itu.
Kawan dia cuma garuk kepala masih blur dan terkedu lagi nak cakap apa-apa.




p/s  dripd kowg beli jam beckp bek kowg beli jm pasa mlm RM10 jerk tuh xpyah pent2 nk angkat gendang besi tu semate2 nk tawu kol bpe. heish buang tenage!!! wawawwa




hana tajimalah


sape tuh???  mayb ade yg tawu kan.. lgik2 yg dh pkai shawl ala2 hana tajima ni kan.. tp jgn xtawu lak kat lua sane tu actly rmai lagik yg xtawu sape HANA TAJIMA nih. yelah aku pnh lah try pkai ala2 HT then akk ak tnye, "mie! ko nie pkai tdong cne nih??" ape pesen ko pkai, haa yuna lah tu.." eish aku pon bantah ah kan, "apelah akak nih! inikn style hana tajima!". akk ak heran, "sape tu?!!" dlm ati ak hrp jek ade laptop intenet kt umah tp xknl HT hampeh akk aku nih... conclusion kt sini org kt malaysie nih rmai yg knl yuna dr hana tajima TET!!!


yg sebena-benanye yuna yg korg knl pon yg dok men gitar sambil nyanyi ..dan sebenarnya~ pkai shawl pon ekot style hana tajima. berdasarkan fesyen dari hana tajima. utk lbeh detail lagik HT nih seorg feshion designer.. tenen~




comel kan hana tajima ni kan....  (dye kacukan jepon dgn ape ntah lupe lak) hee :D


Friday, May 6, 2011

tgh2 mlm mcm nie feeling jiwang jek rse ek? =P yelah klw kowg xdek feeling cmtu xpeklh. aku jeklah sowg. skg aku terase nk cter psl LELAKI.... hurm agk2 apelah pndpt gurl kt lua sne psl lelaki nih...? well kte pon kdg x leyh nk jgke ryte? yelah nme pon manusie kan sme gk cm pompan. 

ok cmnilah sng cter ak rmai mmb laki tp xdeklah smpai lebih dr mmbe pompan. kire same rate lah 2. yg aku dok pelik kan knpe eh laki ni ske sgt menipu. tp x sgkal lah klw pompan pon mcm tu jgk.. cme tulah ak pnh kene tpu.. "oklah fine ko nk tpu ko tpulah lmbt laon kantoi jgk". tp jenis aku if ak dh xleyh terime ble dye tpu apetah lgik tpu klw dye x de gf but yg sebenanye ade.. why? hurm tande soal besaw kt situ yep. teros terang bg ak, if aku ditpu like tht lah kan aku xkn ckp ape2 dh, lgik2 ble dh kantoi kn. then knpe mesti nk crik ak lgik? rmai ah laki yg aku knl mcm gini perangai dye.. then mintk peluang kali ke2. ape tu??? ko g lah sane ngn awek ko aku x dek kcw lgsong relation korg tu yek!! so tlglh jgn nk desak2 aku. aku dh fedup taw.

kejam? why x bg peluang? mgkin dye mmg dh nyesal? ok jwpnnye adelah PERLU KE? BETOL KE DH NYESAL? JANJI BOLEYH PKAI KEW? hahaha stupid lah weh. hurrfff~ eish mmglah aku pon xnafikan aku nih kers hati.. bkn ape aku xnk dipijak sng2 oleh mereke. dowg engt ape? lgik satu! if aku kononlah balik semule dgn bg peluang kt dowg2 nih confrm keh kekal ak dgn dye. hurm dr hati aku paleng2 dalam lah kan sebenanye aku xnk salah choice dlm hubungn. aku xnk husband aku dpn aku baek jek tp blkg aku laen n byk auta lebeyh.. well bende ni pon dh jdik dlm family aku sndri. aku xnk mcm tu. ak nk husbnd yg setie n accept ak seadenye. klw boleyh yg dpt bimbing aku utk dunie akhirat. pangkat or kedudukan xjamin ape2 ryte? klw kehidupan yg sederhane n mndpt keberktn Ilahi ak redho... ak xnk slh pilih.. ckoplah ak tgok dgn mte kpale aku sndri situation yg mmg smpaikn aku bergelinang air mate nih.. sedih sgt... YA ALLAH BERILAH AK JODOH yg memberikan kebhgiaan di dunie serte akhirat.. aku nk sgt husbnd aku kejot suboh2 ajk jemaah same2... aja aku mcm2... yg xmudah tergode dgn godaan yg mcm2 kt lua sane. hurmm hope so!! oleh yg demikian, anda juge mahu yg terbaek untuk edop anda bkn.... assalamualaikum dan selmt beramal hee :D



Thursday, May 5, 2011


upss!!! why ade pic 6 bdak2 kocik nih? menyomak jo lah!!! hahahaha :D chill!! owryte entry kali nie ak nk story bout the pic at above ...toink!!toink!!!... hurmm...(sambil mengamit mulot)  korang engat x time kowng still sekolah RENDAH yek... bkn MENENGAH RENDAH..... eish dulu time darjh satu sampai  ler drjah 6 xlepas klo xejek nme bapak kan? eish3... sampai nk gadowh betumbowk!!! fuiyoooo!!! dasyat woo~ yg aku nk gelak ble engat adelah classmate aku dlu name??? upss TUTP MULOT sdh.. gadowh sbb mmb dye ejek nme bpk. perh smpai nk baleng kosi kowt. heish kekadang x rse cm dk skolah rendah lak an. eish3 dasyat cmtu skli beb only because the name of father. fulamak... 



cikgu, "nie kenpe ni ha nk gdoh2!!! smpai nk baleng2 kusi ni dh kenape??!!!! (marah betol!!)

murid 1, "ni ha cekgu!!! dye nie ha ejek2 name bpk sye!! dye ni!!!"

murid 2, "weyh!! ko yg ejek nme bpk aku dulu kan!! ape!!!"



hahhaah LOL lebeyh kureng cmtulah ayt bese aku dgr klw dh ejek2 nme bpk. cekgu pon mesti dh penat n mls nk lyn kowt. (alahai mende bese... dulu kecik aku pon sme) hahahha memg sengal! ble engat2 yg nme bpknye Hashim nnt wat konon2 bersin pdahal cket abowk pon tarak! HA..HA..HASHIIIMMMM!!! =P (aku pnh ejek mcm nih kt mmb aku) srry bery2 strobery!!! kang yg  nme pelik2 cket dh ade dh idea!! idea nk ngejek nme bapak dye. eish2 x patot2!!  kowg klw engt2 mesti kowg nk gelak an..?? well bese lah lumrah kehedopan kan2? so xsalah lah aku pon join sekaki =P





by mimie yg xreti2 nk tdow lgik


Sunday, May 1, 2011

♥ cinta kau dan aku ♥

hurm (pelik sebentar yep) hahaha ape! engat aku nk story psl ksah cinte aku ape?? eish jiwang madah ko mimie. ok kesimpulanye... TETTT!!! bknlah ak nk cter psl ksah dlm novel yg pnh aku dok bace mcm org gle. perh mmg khushuk abes wa ckp lu~ actly aku nie bknlah minah novel tp klw kt tgn nie dh ade novel yg first2 part lgik cm dah best mmg straight lah an aku nk bce kan. mane xnye pas mkn smbong bce... pas mndi smbong klw boleh xnk smbong menyabong mcm cte episod2 kejadah tu. upss!! HEE pembetulan!! (sambong menyambong) 

k cmnih... bg aku byk2 novel yg ak pnh bce even x byk mane lah novelnye =P bg ak novel CINTA KAU DAN AKU nie best gle beb! sedeh, lawak, n fun lah!! abes cter! ok lah xyah nk dok cter bnde mengarot aku straght lah pde sinopsis yg x bape nk sinopsis ni eh.... 

adelah sorg gurl nie dye nk kate tomboy tu xlah tp dye nie mmg sengaje pkai cm laki2 dgn topi yg xnk berenggang. pkai topi pon rambot dye pjg tp dye sorok2kanlah mcm udang disebalik mee.. (heish xdek kne mngene lgsong peribhase) oh iye nme gurl nie farisha. hahha time nie aku teros terbyg nnt aku ade ank aku nk bg name farisha lah sedap plak (ah sdh berangan plak aku nih) hurm farisha nie ank yatim n dye pkai mcm laki after bpk dye meninggal. n satu hari dye nk crik kje jd driver n pendekkn cte akhernye dye diterime jdik driver CEO n nk tawu x ?? nme bos dye farish! (heish klw dh nmenye cerite novel kan) konon2 jodohlah. n satu tahap bos dye suke dkt farisha yg perangai dye ni kdg2 cm bdk2 cket. yelah pompan nk belagak cm jntan. pastu satu hari mak farisha sohlah dye kawen ngn bos dye. tp farisha xnk sbb dye hormay n dye pon x tawu lah bos dye 2 btol2 suke kt dye. lastly farisha wat decision kwen ngn kwn bek dye dgn tnpe ade rse cinte. yg kelakonye time dye nk nikah si farisha ni x tgok dpn asek tundok sbb gementar smpai kan org yg dye nk nikah pon dye x tgok. teros setuju plak tuh!! hahaha bygkanlah. japg ble dye tgok rupenye yg dye nikah 2 bkn kwn bek dye tp bos dye. hurm mmg lawak lah. then klw nk tawu seterosnye g lah bace sndiri!! ape lu engat wa nie pembace cerite dongeng ape? wekkkk!!!!!! 

Cinta Kau Dan Aku

ha!! klw nk crik inilah dye... aku bce xsilap 2 taon lps.. skg aku tgok novel ni best seller kowt rugi kowg x bce!!!!


"Apa jadi driver? Hei Risya, dah tak ada jawatan lain ke kat tempat kerja Milah tu sampaikan jawatandriver pun kau terima? Dah-dah, balik kampung aje. Tolong mak kat warung lagi bagus. Apa, kau ingat, kau tu jantan ke. Nak jadi driver", marah Mak Timah.
"Kalau saya katakan saya tak kisah untuk memperisterikan awak? Dan saya juga sebenarnya sudah mula menyukai awak, adakah awak akan berubah fikiran dan menerima saya?" soal Farish Hakimi dengan wajah serius.
"Sayang, dari hati yang tulus abang nak beritahu sayang yang abang sungguh bahagia dapat menjadi suami sayang. Abang harap, Risya boleh terima abang dalam hidup Risya. Percayalah, abang ikhlas mengambil Risya sebagai isteri abang."
Sebaik sahaja kaki Farish Hakimi hendak melangkah masuk ke balai berlepas, dia dikejutkan dengan suara yang amat dikenalinya. Suara yang sememangnya amat disayangi, suara yang menyebabkan dia ketawa, suara yang menjadikan hidupnya ceria, suara yang sentiasa berbisik manja di telinganya. Tidak, dia tidak perlu untuk mendengar suara itu lagi. Bukankah suara itu yang telah merobek hatinya? Bukankah suara itu yang telah meragut kepercayaannya?

There was an error in this gadget
MB's FISHES

ikan2 nie sentiase lapoo so sambil tgok blh lah tlg bg dye mkn sekali yep :D
cara nk bg makan : klik jek seberape byk yg boleh kat ikan2 tu tawulah dye berebot nnt.

one more!! anda juge boleh melatih ikan ini yek! carenye senang je, halekan ank panah slow2 kemane yg anda suke tp dlm akuarium nie shj yek!! ha anda akan lihat hasilnye. selamat mencube!!! wee ;D



...................................thank you sbb sudi jengok..................................